گل شمعدانی (۱)

نکات مهمی که باید در نگهداری از گل شمعدانی به آن توجه کنیم

گل شمعدانی یکی از گل های بسیار زیبا و مورد علاقه ما ایرانی ها است که خوشبختانه یک گیاه آپارتمانی بوده و با شرایط زندگی ما نیز بسیار سازگار می باشد. اما نگهداری از این گل زیبا خود شرایطی دارد و باید در مراقبت از آن به نکاتی توجه کرد. ما در این مقاله می خواهیم کمی بیش تر در این باره صحبت کنیم.

نکات مهم در نگهداری از گل شمعدانی

گل شمعدانی از آن دست گیاهانی است که به راحتی می توان در آپارتمان نگهداری کرد و پرورش داد. خوشبختانه نگهداری از این گل کار چندان سختی نیست، اما با این همه بهتر است به چند نکته در پرورش و نگهداری گل شمعدانی دقت کنید. این گل رنگ های گوناگونی دارد؛ اما مراقبت از همه ی آن ها تقریباً یکسان است. ما در این مقاله می خواهیم به تعدادی از نکات مهم در پرورش مناسب گل شمعدانی بپردازیم. از جمله موادی که باید به آن ها دقت کرد، بررسی نور مناسب برای رشد این گیاه می باشد. هر گیاه بسته به نوع آن به میزان خاصی نور برای بقا نیاز دارد و شمعدانی نیز از این قاعده مستثنا نمی باشد. مسئله بعدی میزان و نحوه آبیاری گل شمعدانی می باشد. هم چنین خاکی که در آن گیاه رشد می کند نیز بسیار مهم است که چگونه باشد. بعد از این ها باید به درجه حرارت محیط و نحوه تغذیه و کود دهی به گل شمعدانی توجه ویژه ای داشته باشیم.

نور مناسب برای نگهداری گل شمعدانی

اگر می خواهید شمعدانی تان زود تر گل بدهد و پر از شاخ و برگ باشد، باید آن را زیر نور مستقیم آفتاب قرار دهید. یکی از دلایلی که معمولاً شمعدانی ها در زمستان گل نمی دهند نیز همین موضوع می باشد. قرار دادن شمعدانی پشت پنجره و استفاده از نور کم خورشید یا نور های مصنوعی فقط باعث رشد بی رویه شاخه هایش می شود و امکان گل دادن را از آن سلب می کند. البته در فصل تابستان که شدت دما بسیار زیاد است می توانید گل شمعدانی را پشت پنجره نیز قرار دهید. اگر در فصل تابستان شمعدانی را در زیر نور شدید خورشید قرار دهید، شاخ و برگ ها به مرور زمان پژمرده می شوند و این برای شمعدانی شما اصلا مناسب نیست. پس به این نکته نیز توجه داشته باشید.

گل شمعدانی (۲)

درجه حرارت لازم برای پرورش شمعدانی

توجه به درجه حرارت محیط نیز از دیگر نکاتی است که اگر به خوبی رعایت شود، می تواند گل شمعدانی بسیار زیبایی را برای شما به وجود آورد. البته این درجه حرارت برای هر نوع شمعدانی می تواند متفاوت باشد. برای مثال برخی گل های شمعدانی دمای بین ۵ تا ۱۰ درجه را دوست دارند و برخی دیگر بیش تر با دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سازگار هستند که البته مورد دوم فراگیر تر می باشد. مخصوصاً این که اگر گل شمعدانی را در یک محیط بسته مثل آپارتمان نگهداری می کنید، بهتر است از تهویه مناسب محیط مطمئن شوید تا در نهایت بتوانید شمعدانی های سالم تر و پر گل تری را داشته باشید. پس همان طور که گفتیم دومین نکته در رشد گل شمعدانی، دمای محیط پیرامون گل است که نباید خیلی راحت از کنار این موضوع گذشت.

آبیاری گل شمعدانی

طبیعتاً هر گیاهی برای ادامه رشد و بقا خود به آب نیاز دارد و گذشتن از این امر غیر ممکن است. پس یکی دیگر از نکات مهمی که باید به آن بپردازیم، نحوه آبیاری درست این گیاه است. شمعدانی آن چنان به آب زیاد نیاز ندارد و زمان دقیقی را نمی توانیم برای آبیاری شمعدانی مشخص کنیم. فقط به این نکته توجه داشته باشید که هر بار پس از آبیاری که خاک گل کاملا خشک شد، در آن صورت می توانید آبیاری مجدد را انجام دهید. این زمان می تواند در فصول مختلف متفاوت باشد، اما معمولاً هر دو روز یک بار می تواند زمان تقریباً مناسبی برای آبیاری شمعدانی باشد. البته همان طور که گفتیم به این نکته توجه داشته باشید که این زمان تقریبی است و در برخی اوقات حتی ممکن است در روز مجبور شوید دو بار گل را آبیاری کنید.

گل شمعدانی (۳)

خاک مناسب برای رشد گل شمعدانی

نکته ی دیگر که بهتر است کمی درباره آن صحبت کنیم، انتخاب خاک مناسب برای شمعدانی است. شمعدانی معمولاً به خاک نرمی نیاز دارد. خاک گلدان یا خاک باغچه می تواند گزینه بسیار مناسبی برای رشد این گیاه باشد. البته باید به این خاک گل مواد دیگری نظیر کود، خاک لوم، ماسه و شاخ و برگ پلاسیده درختان را نیز اضافه کنیم. خاکتان باید طوری باشد که زه کشی مناسبی داشته باشد. برای این که آب داخل خاک فوری از زیر گلدان خارج نشود، بهتر است مقداری ماسه را در کف گلدان و لایه اولیه قرار دهیم و سپس خاک را روی آن بریزیم و در نهایت گل را بکاریم. بهتر است هر چند مدت یک بار خاک گل را عوض کنیم. اما توجه داشته باشید این زمان را به فصل زمستان موکول نکنید؛ چرا که ممکن است به شمعدانی آسیب وارد شود و سرزندگی خود را از دست بدهد.

گل شمعدانی (۴)

نکات مهم در کود دهی گل شمعدانی

کود نیاز واقعی برای یک گل می تواند باشد. شمعدانی نیز برای تغذیه مناسب و رشد بهتر و پر پشت شدنش به کود نیاز دارد. سعی کنید مقدار کمی کود را هر چند وقت یک بار به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود، رشد گل بهتر شود و گلدهی و برگ دهی گل شمعدانی را نیز افزایش می دهد. اما کود دهی زیاد به شمعدانی می تواند برای آن کمی مضر باشد. کود دهی بیش از اندازه به رشد زیاد شاخ و برگ ها کمک بسیاری می کند؛ اما گلدهی را به مقدار زیادی کاهش می دهد و این اصلا مناسب نیست. نکته ی دیگر این است که در فصل زمستان نیازی به کود دهی به گل شمعدانی نمی باشد.

گل شمعدانی (۵)